tiistai 2. elokuuta 2011

Siihen loppui skarppaus

Koska ensimmäisessä postauksessani dissailin karppausta ja ihmettelin mitä järkeä koko touhussa on, niin on tietysti ollut vain ajan kysymys milloin sitä pitää ryhtyä itse kokeilemaan. Koska tässä kuussa ei ole parempaakaan tekemistä, niin aion kokeilla miltä tuntuu jättää perunat, pastat, riisit, jädet, karkit, leivät, sekä kaikki muu missä on merkittävästi hiilihydraatteja, enkä palaa niiden pariin kuin vasta syyskuussa.

Haluan itse nähdä onko kyseessä tosiaan vain keski-ikäisten haihattelu, vai voisiko leivätön elämä todella tuoda luvattua hyvää fiilistä ja elämäniloa. Koska minulla ei ole mitään varsinaista intressiä laihtua, niin en aio vetää touhua mihinkään Atkinsiin asti, vaan pysytellä vähähiilarisella ruokavaliolla siten, että lähinnä räikeimmät esimerkit, kuten nuo edellä mainitut, pysyvät poissa kokonaan. Vihanneksia aion syödä ja maitoa juoda.

Hra. Anonyymi otti jo tuolla ekassa postauksessa esille, että karppaus on ennen kaikkea laihdutusdieetti. Sitähän se onkin, mutta siinä ei ole koko totuus. Näyttää siltä, että vähähiilarisen ruokavalion sateenvarjon alle mahtuu sekä erilaisia laihdutusohjelmia, että elämäntapatyyppistä pysyvää ruokavaliomuutosta. Jälkimmäisen taustalla on ajatus hiilariruokien epäterveellisyydestä ja sopimattomuudesta ihmiselle. Dieettimeininki on rajumpaa ja tarkempaa meininkiä, jossa voidaan pyrkiä mm. johonkin ketoosiin.

Vasta uutisoiduissa kyselytutkimuksissa kävi ilmi, että 7% suomalaisista pyrkii välttämään kokonaan hiilihydraatteja ja 40% on tarkoituksella vähentänyt hiilarien syömistä. Koko 40% tuskin on kuuriluontoisella dieetillä, joten karppaukseen mahtuu myös laajempi ravintovalveutuneisuuden trendi, jonka noudattajat joko ovat oikeassa, tai sitten eivät. Karppauksen väitetään mm. pienentävän riskiä sydäntauteihin, diabetekseen ja moniin muihin kroonisiin sairauksiin aina skitsofreniaan (lolwut?) asti.

Ihmisen terveyden ympärillä pyörii paljon salaliittoteorioita ja onnenonkijoita, mutta who knows vaikka joku joskus sattuisikin oikeaan. Pääasia että tuntuu hyvältä. Osa entisistä diettaajista on keskusteluista päätellen päätynyt kuurinsa jälkeen jatkamaan vähähiilarista ruokavaliota elämäntapana, koska siitä tulee hyvä fiilis. Tämä on lähinnä se syy miksi touhua täytyy nyt kokeilla ja ottaa asiasta selvää. Tuleeko siitä hyvä fiilis? Vai rupeaako vain ottamaan päähän kun ei voi enää heittää pizzaa mikroon tai keittää kahdeksan minuutin makaroneja? I shall find out.

Koska en ole vielä saanut aikaiseksi ottaa tarkemmin selvää mitä kaikkea karpparit syövät, niin tämän päivän ateriaksi noukin kaupasta varman setin:



Tein pekonia paistaessani amatöörimäisen virheen kaatamalla pannulle kunnon tilkan öljyä pekoneita liukastamaan (jos nyt vaikka olisi sattunut olemaan kuivaa pekonia!). Karppauksessahan toki on tarkoituskin vetää rasvaa, vaikka öljyn sijaan olisikin voinut olla voita. Keittiö ei kuitenkaan kamalasti digannut roiskuvasta rasvasta ja nousevasta rasvapilvestä. Palohälytin piti älämölöä ja liedet ja tiskipöytä täytyi hinkata patapadalla. Mutta tästä taas (tuskin) opittiin. Valmis tuotos näytti kyllä ihan siedettävältä sekoiluun nähden:




Vielä ei jostain syystä tullut terveellinen ja hyvä olo, mutta ehkä tässä elokuun mittaan!

  

9 kommenttia:

  1. Hyvältähän toi lautasella näyttää. Paitsi onko enää kyseessä karppaus;) Jos mättää vatsan täyteen nii eihän sitä hiilareita jää ees kaipaamaan. Toi näyttää ennemminkin perus salitreenaajan aamiaiselta kuin karppaajan ihanneaterialta..just my 2 cents..mut niinku ite sanoit-eihän sulla ookaan paineita pudottaa painoa.

    VastaaPoista
  2. Sehän niiden dieettienkin ideana on, ettei hiilareita jää kaipaamaan, koska saa kiskoa rasvaa ja protskuja ihan kivoja määriä. Ihanneaterioita on tässä vielä aikaa kehitellä. Sinänsä tämäkin aikaansaannos oli kyllä ihan mallikkaan karpahtava, paitsi en kiinnittänyt ollenkaan huomiota sinappiin. Tänään söin mitä tuosta jäi jäljelle ja huomasin samalla sinappituubin kyljessä kuumottavan "glukoosisiirappi" -tekstin. Fuuck! Täytyy kiinnittää huomiota aivan kaikkeen. En mä sitä sinappia onneksi ihan noin paljoa syönyt, mitä lautaselle tuli.

    VastaaPoista
  3. Menee kyllä aika natsilinjalle, jos pientä määrää edes sinappia ei voi syödä?

    Muista dokaa ne pekonirasvat, ne on kait arvokasta valuuttaa karppauspiireissä? Tai jos et dokaa, niin älä ainakaan viemäriin niitä heitä, ellet halua, että putket menee tukkoon :)

    VastaaPoista
  4. Hahhah, en rupea juomaan pekonirasvaa! Tarkoitus ei ole ihan natsimeiningillä vetää, mutta aika turhalta tuntuu touhu jos samalla kiskoo glukoosisiirappia :D Maitoa ja kasviksia en rupea karsimaan, vaikka natsikarppaaja jättäisi nekin.

    VastaaPoista
  5. Kunhan tiedostat että pakoni ja makkara on aikamoisia kaloripommeja: pekoni (per 100g) n. 500, mägärä n. 200-300. Kananmuna onkin jo ystävä mutta senhän tiedämme:)Vaikka sun tavote ei oo laihtua, varo ettet kuitenkaan liho tän kuun aikana;). Rasvat kantsii ottaa hyvistä lähteistä, kuten oliiviöljy, rypsäri, jopa voi...ahh voissa paistettu naturell kana jonka ite maustaa...ehkä on aika poistua työpaikalta. Käypä tsiigaa tää jos et oo käyny: http://kalorilaskuri.fi/ravintosisalto.

    VastaaPoista
  6. Mukava kuulla että olet huolissasi painonhallinnastani, mutta joo en aio mitään äijämättöjä safkata koko kuukautta :D

    Kaloriseuranta on kyllä sen verran ahdistavaa laihduttajatätien hommaa, että siihen en varmasti milloinkaan ryhdy. Jos joskus huomaa lihovansa, niin sitten vain syö vähän terveellisemmin ihan näppituntumalla ja liikkuu enemmän. That's it.

    VastaaPoista
  7. HEI.ONKO TUOSSA MITÄÄN JÄRKEÄ ESIM.VOI ON RASVAISEMPAA KUIN ÖLJY .TYTTÄRENI JOKA ON 23V ALOITTI SKRPPAUKSEN MUUTAMA PÄIVÄ SITTEN .LIIKKUU PALJON JA KULUTTAA ENERKIAA PÄIVITTÄIN.HUOLETTAA KOKO HOMMA.

    VastaaPoista
  8. Ruokavaliostaan huolehtiva päivittäin liikkuva 23-vuotias misu?! Saisiko numeron vielä?

    Kunhan ei mene överiksi, niin turha stressata.

    T. mind the caps

    VastaaPoista
  9. No vittu onhan tämä skarppaavan unimiehen ploki vielä elossa.. käy tsekkaamassa mällin plokia, siellä on asiaa unista.

    VastaaPoista