perjantai 16. maaliskuuta 2012

Nurinkurinpizza!

Nyt on viimein taas tärkeää asiaa blogiin: Leivoin pizzan!

"Hauska" juju tässä oli, että tein sen väärin päin laittamalla juuston ensin ja jättämällä taikinan kokonaan pois. Juusto toimii pohjana.

Tällaisen reseptin mukaan duunailin:


Pohja:
Oltermanni-juustoa

Tomaattikastike:
tomaattisose 150g
hieman vettä
oregano
basilika

Täytteet:
jauheliha 400g
kinkkusuikaleet 200g
jalapenoa viipaleina
valkosipulitahna
viipaloitu tomaatti
mozzarella-raaste
oregano

Paista 150-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.


Valmistusta havainnollistava kuvasarja:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Hieman saa toki taiteilla, jos tahtoo slaissinsa lautaselle kokonaisina, mutta kyllä juusto silti suht hyvin kiinteytyy. Mahdollista on saada ihan kauniita paloja.

Lopputulos maistuu yllättävän paljon pizzalta. Itse asiassa se maistuu enemmän pizzalta kuin peruspizzerian pizzat. Tästä opimme, että täytteet ratkaisevat. Vertailun vuoksi kerran telkkarissa erään halpispizzaketjun ravintolanomistaja kertoi: "Leipäähän me teknisesti ottaen myymme. Täyte on lähinnä hämäystä".

No niinpä.

Koska juustopohjainen pizzahan on samalla myös himokarppaajille soveltuvaa, niin testasin samalla tällaisen uuden jännän tuotteen kaupan pakastealtaasta:


Koska Karppisen paahtoleivät ovat tunnetusti kaameaa kuraa, niin odotukset eivät olleet korkealla. Makea taikina sopii kuitenkin ilmeisesti paremmin pizzaan, koska täyte peittää aika hyvin pohjan maun. Grandiosan kuningas Mexicanaan tätä tekelettä ei tietenkään voi edes verrata, mutta kyllä keskivertoa paremmasta pakastepizzasta oli kyse. Ainakin kun lisää vähän tabascoa.

Karppaajien oma pakastepizza on sinänsä vähän huvittava ajatus, kun karppauksen kerran alunperin oli tarkoitus liittyä terveempiin elämäntapoihin ja laihduttamiseen yms. Ehkä pääsiäisenä myydään jo karppaajille soveltuvia suklaamunia.

Lopuksi varoituksen sana. Jos teet itse nurinkurinpizzaa ja aiot syödä sitä vielä seuraavana päivänä, niin älä lämmitysvaiheessa unohda sitä mikroon kovin pitkäksi aikaa:

My god! Missä on pohja?!

  

2 kommenttia:

  1. Tiesitkö että Moilas Oy on naarajärveläinen yritys???

    Tulit tukeneeksi pieksmäkeläistä tuotantoa!! muahhaa

    T: A

    VastaaPoista
  2. Pieksämäki, kaupallisen karppauksen kehto.

    VastaaPoista