tiistai 20. joulukuuta 2011

Pressanvaalit

Postiluukusta oli näemmä tipahtanut muistutus kansalaisvelvollisuuksista. Luulin vaalien olevan vasta maaliskuussa, mutta kas kummaa niihin on enää kuukausi aikaa. Olen tähän asti seuraillut vaalijuttuja lähinnä sivusilmällä, mutta nyt innostuin vähän lukemaan uutisointeja ja katsomaan netistä ihan Ylen vaalikeskustelunkin.


Enkä kyllä aio katsoa enempää. Aiemmin kelasin, että voisi käydä äänestämässä Paavoa muodon vuoksi, mutta antaa olla. Saulin henkilökultti on vieläkin sen verran luja, ettei Putinkaan pääse vastaavaan kannatukseen edes käsitellyillä äänipöntöillä.

Vaaleista tekee mielenkiintoisen lähinnä muiden ehdokkaiden mukanaolon motiivien pohdinta. Kaikki kyllä luultavasti vaistoavat varsinaisten presidenttiyshaaveiden olevan turhia, joten vaalikilpailussa nähdään varmasti monenlaisia piilotarkoituksia. Miksi ne muut oikein ovat siellä?! Tällaisia omia viboja olen nyt saanut ehdokkaista:



Sauli Niinistö
Koko kansan tsunamisankari. Pakko käydä istumassa tenteissä ja debateissa, jotta näyttäisi tehneen vaalityötä voittonsa eteen, vaikka tulee valituksi joka tapauksessa.

Vahvuudet: Supersankarius ja hotein first lady.

Heikkoudet: Ehkä fanijoukot jäävät kotiin, kun jokainen olettaa tarpeeksi monen muun kumminkin äänestävän.



Pekka Haavisto
Vihreät profiloituivat vuosi sitten persujen vastavoimana lähinnä antirasismipuolueeksi. Suunnitelman epäonnistuttua ja kannatuksen romahdettua he ovat nyt asettaneet Haaviston estradille muistuttamaan äänestäjiä siitä, että Vasemmistoliitto ei olekaan ainoa puolue luonnonsuojelun ja seksuaalivähemmistöjen asialla.

Vahvuudet: Monista olisi hauska nähdä maailman ensimmäinen all-male presidenttipari kiertämässä maailmaa edustusmatkoilla.

Heikkoudet: Ei nyt varsinaisesti ole mikään johtajapersoona.




Paavo Väyrynen
Koki nöyryytyksen keväällä kun tuli kannatusalueiltaan Lapista Uudellemaalle "Keskustan ääniharavaksi" ja putosi eduskunnasta. Puolueen kieriessä vielä kannattajaromahduksen tuskissa heidän ainoaksi presidenttihalukkaakseen jäi Paavo. Ei pelkää näyttää huomanneensa koko homman olevan sirkusta ja suoltaa surutta ulos erikoisia juttujaan. Kevään katkerat muistot jää unohduksiin, kun pääsee vähän irroittelemaan parrasvaloihin. 

Vahvuudet: Hulvaton piristysruiske niin kauan kuin ei ole realistista mahdollisuutta voittaa.

Heikkoudet: Ego puskee yli äyräiden kuin Etelä-Suomen joet.


Paavo Lipponen
Vetäytyi monien iloksi jo vuosia sitten kirjoittamaan muistelmiaan ja viettämään rauhaisaa perhe-elämää, mutta ei ole malttanut pysyä kolossaan, vaan on harva se päivä julkisuudessa ilmoittamassa kuinka väärässä kaikki taas ovat. Nyt nauttii täysin rinnoin päästessään kunnolla parrasvaloihin kertomaan kuinka asoiden täällä Ruotsin itäprovinssissa tulee mennä. Joidenkin mielestä vaalien ainoa kokoomusehdokas.

Vahvuudet: Murahtelee syvältä ja tunteella.

Heikkoudet: Edustaa enää lähinnä itseään.



Paavo Arhinmäki
Paljon paasattavaa huono-osaisten ja vähemmistöjen puolesta, ja puolueensa ykköstykkinä valjasti tämänkin foorumin käyttöönsä. Nauttii selvästi olla piikkinä muiden ehdokkaiden lihassa. Paavo vain tuntuu sopivan ulosanniltaan paremmin Sports Academyn huutosakkiin.

Vahvuudet: Rento meininki.

Heikkoudet: Ei edes yritä miellyttää yli 50:tä prosenttia äänestäjistä.

Timo Soini

Kaikki tietävät, että persuille käy kehnosti jos heidän isä aurinkoisensa voidellaan puolueesta ulos Mäntyniemeen. Jytkyn jälkeen persuista tuli kuitenkin niin suuri puolue, etteivät he voi jäädä vaaleista pois menettämättä momentumiaan. Soini taas on ainoa persu, joka voidaan ottaa vakavasti Niinistön ja Lipposen kaltaisten dinosaurusten vierellä. Playing with fire here.

Vahvuudet: Nyt valuu jo persuvihaajienkin äänet sinne kuuluisaan laariin. 

Heikkoudet: Kukaan ei taida oikeasti tahtoa Soinia presidentiksi, tuskin edes Soini itse.


Eva Biaudet
RKP tuskin odottaa mitään 90-luvun ihmevaalien toistoa, joten on luontevaa valita edustajaksi suhteellisen harmiton ja miellyttäväsäärinen Biaudet. Nyt kun persujen nousun myötä on yhä näkyvämmin arvosteltu kielipolitiikkaa ja RKP:n vakinaistettua hallitusvirkaa, puolueelle voisi olla vahingollista iskeä vaalitentteihin rautarouva Thors tai elitistinen Donner.

Vahvuudet: Kiintiöäänestäjät.

Heikkoudet: Kiintiöäänestäjät.



Sari Essayah
Vaikuttaa samanlaiselta taktiselta manööveriltä kuin Stubbin vetäminen Euroopasta ulkoministeriksi: Päivi Räsänen haluaa tehdä tulevaisuutta varten tutuksi nuoremman kasvon puolueesta.

Vahvuudet: Jumalallisen intervention mahdollisuus äänestysiltana.

Heikkoudet: ks. eroakirkosta.fi:n tilastot.



Nyt jäädään odottelemaan lähinnä sitä kuka pääsee jatkamaan Saulin seurana vielä helmikuun puolelle vaalien toiselle kierrokselle, vai kyllästyvätkö ihmiset sirkukseen jo vuodenvaihteessa ja äänestävät Niinistön suoraan uudeksi rakkaaksi johtajaksemme. We shall see.

Kävi miten kävi, niin joidenkin mielestä suunta on joka tapauksessa parempaan:


3 kommenttia:

  1. Soini puhuu asiaa naisista!!!

    Väyrynen oli cool, mut nyt se tekee itestään kovaa vauhtii sketsihahmoo.

    Venaan kuitenkin koko sirkuksen loppuun ja sit ku Pikku-Paavo letkauttaa vähän kommariläppiään, ni saattaa mun äänen saada.

    Mitä toi käveliä muija tuol tekee???

    Lipponen on Evill, miks sen piti tulla? Lasse Lehtinen ois saanu my voten.

    Haavisto..."Ei kauheen edustava"...joo-o. Thats it.

    Äänestin Niinistöö eduskuntavaaleis, mut en pressan vaaleis...hohoho.

    Kuka on Piraattipuolueen pressa ehokas????

    Sirkusta koko touhu. Herrat pellolle töihin ja sillai. Kekkonenkin kävi heinätalkois silloin ku ei ollu vetämäs Preznevii pataan.

    BJ out.

    VastaaPoista
  2. Ukot pellolle ja naiset hellan ääreen, sillä irtoaa BJ:n ääni. Äänestä Kekkosta postuumisti, ehkä se voittaa Aku Ankan!

    VastaaPoista