maanantai 3. syyskuuta 2012

Tragedia Kolmannella linjalla

Kallioon ilmaantui jokin aika sitten rakennelma, joka ainakin parturini mukaan on saanut asukkaat vähän kuumenemaan.

Taideteokseksi luonnehditun kyhäelmän nimi on "Unelma" ja se maksoi hulppeat 80000€:




Tällaisia hauskoja mietteitä muunmuassa oli Hesarin kommenttipalstalla aiheen tiimoilta:

"Nykytaide on paskaa!!! Kaikki tuet taitelijoilta pois."

"Olen kauhulla seurannut tämän "taideteoksen" kehitystä. Ensin epäilin siitä tulevan Linnanmäen mainoshyrrä..."

"Siirtäkää höskä torin laidalle tai ympyrätalon taakse tilapäisesti, myös Ämmässuota voisi elävöittää värikkäällä 'taideteoksella'."

"Leikkipuistossa tai marketin parkkipaikalla se voisi olla jopa kaunistava tekijä."

 Ja sitten taas toisaalta:

"Mikä sitten kelpaa niille joille on vaikea sulattaa väriläiskää? Viinakauppa jossa myydään aseita ja muodoltaan kuutio joka on betonista?"

Myönnetään että kuulun itse tähän paikalliseen barbaarijoukkoon, joka näkisi tämän tilalla mieluummin vaikka jalkajousia myyvän Alkon. Sinänsä on ihan jees, että betonihelvetin keskelle saadaan väriä, mutta ei se ole mikään itseisarvo, mikä oikeuttaa minkä tahansa sekohärdellin rakentamisen paikkaan, jonka ohi toiset joutuvat kävelemään joka päivä. Murr.

Jos aiemmat kuvat eivät vakuuttaneet höskän epäesteettisyydestä, niin tässä on zuumausta sen pleksejä tukeviin vaijereihin. Silmät itkee verta.

 


Kenties järkyttävintä tässä farssissa on se, että rotiskon tieltä siivottiin kaikki ympäristön tägit ja muut seinäkirjoitukset, joiden joukossa oli myös legendaarinen, nopeasti kuin hädässä sutaistu "Nothing is real" -teksti. Seudun huomioiden sen alkuperästä ja kirjoittajan mielentilasta saattoi keksiä loputtomasti toinen toistaan villimpiä teorioita.

Se  oli taidetta. Ei tämä väkisin kyhätty pleksikasa. Sen  tekijä luultavasti oli paikallinen kulkija. Tämän tekijä asuu Turussa.

Niin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti