lauantai 2. kesäkuuta 2012

Oodi Siikalatvan opettajille

Näin koulujen päättäjäisviikonloppuna on perinteiseen tapaan taas rankattu maan lukiot paremmuusjärjestykseen ylppäreiden arvosanojen perusteella.

Hesari hehkuttaa Ressun paluuta ylivertaisimmaksi ja telkkarissa yksi listan laatijoista pohti kuinka samat lukiot vaikuttavat olevan vuodesta toiseen parhaita, mitä nyt joku epämääräinen pikkukoulu Siikalatvalta mahtui tällä kertaa kärkikymmenikköön. Varmaan vahinko.

Lista näyttää kymmenen parhaan osalta seuraavalta. Pisteet ovat summia neljän pakollisen aineen tuloksista muutettuna numeromuotoon. Kokonaiseen listaan voi halutessaan tutustua tästä.


Vähän hämää miksi tämä sama teatteri jatkuu joka vuosi. Jos Ressuun pääsee sisään vain vajaan kympin keskiarvolla, niin olisihan se nyt perin merkillistä mikäli siellä ei laudatureita tahkottaisi. Paljon enemmänhän kertoisi se muuttaako lukio oppilaiden suoritusta yläasteeseen nähden.

Koska yo-todistuksissa on seitsemän pykälää, ne voi helposti muuttaa kouluarvosanoiksi. Ja vaikka ne eivät olekaan suoraan verrannollisia yläasteen keskiarvoihin, antaa vertailu silti ehkä osviittaa siitä mihin suuntaan kehitys on mennyt.

Tällaiselta lukioiden top10-lista näyttää kun neljän pakollisen aineen tulokset on muutettu kouluarvosanamuotoon ja keskiarvoiksi. Kymppi on L ja ysi on E.

Esim. Ressun kohdalla näistä kirjoittajista on aikoinaan päässyt kouluun sisään alimmillaan 9,38:n keskiarvolla, joten ehkä tulos ei nyt aivan shokki ole.
Laitetaanpa saman tien perään sulkuihin muidenkin lukioiden sisäänpääsyrajat tuolta vuodelta 2009, jolloin suurin osa näistä ylioppilaista on aloittanut opiskelunsa.



Ookei. Tässä tuleekin jo aika suuria eroja. Vaikka toinen onkin keskiarvo ja toinen alaraja, niin vähentämällä tuloksista sisäänpääsyraja saadaan jotain osviittaa siihen mitä lukion aikana on saatu aikaan. Nyt järjestys onkin tämän kymmenikön osalta jo aivan toinen:


Rispektiä Kulosaarelle ja Katedralskolanillekin, mutta koko listan suurin uutinen on varmasti Ressun sinänsä hyvän menestyksen sijaan se, että pienessä landelukiossa on melkein kuutosen puolella olevalla keskiarvorajalla tullut sisään porukka, josta on kolmessa vuodessa hiottu laudatureita tykittävä tehoryhmä. Sieltä kirjoitti vain 15 ylioppilasta, joten yksikin musta lammas olisi vetänyt keskiarvoa alas. Mitä helvettiä siellä on puuhattu? Onko alkuperäiset oppilaat korvattu geenimanipuloiduilla klooneilla vai alien-hybrideillä, that's what I wanna know.
 

4 kommenttia:

  1. Blogi ei ilmeisesti olekaan täysin kuollut, kun kerran STT on käynyt ottamassa täältä mallia tilastoihinsa :D

    http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288522378759.html

    VastaaPoista
  2. Neverquest: Titanium Edition - TITIAN ARTS
    i ahe mehmetin titanium element ahe usa ahe mehmetin ahe usa ahe usa ahe mehmetin ahe usa titanium water bottle ahe mehmetin ahe usa ahe usa ahe usa ahe usa microtouch trimmer ahe usa ahe usa ahe usa ahe usa ahe usa ahe usa ahe usa ahe usa ahe usa titanium piercing jewelry ahe usa ahe usa titanium solvent trap ahe usa ahe

    VastaaPoista